Számítógépes mosolytervezés

Smylist mosolytervezés


A Smylist mosolytervezés nem más, mint maga a fogászati tervezés, amely azonban egyedülállóan páciensközpontú és új esztétikai irányelveket (smylist elméletek) képvisel. A Smylist mosolytervezés az arc és egyes képletei, valamint a teljes fogazat és a mosoly közti harmóniai összefüggéseket alapul véve a legmodernebb technikák alkalmazásával tervezi a beavatkozásokat, mégpedig minden páciens esetében egyénre szabottan. A kezelés arcra gyakorolt hatása, a várható eredmény számítógépes szimuláció segítségével jeleníthető meg a beavatkozás megkezdése előtt.

A tervezést bármely fogászati beavatkozás (héjak, hidak, kivehető pótlások, esztétikai és rehabilitációs munkák) és fogszabályozás előtt ajánlott elvégezni.

A Smylist mosolytervezés során minden esetben a teljes fogazat és a mosoly komplexitása, egysége kerül előtérbe. A terápia és a fogászati beavatkozások ennek függvényében kerülnek megállapításra.

Smylist professional mosolytervező szoftver

A Smylist professional mosolytervező szoftver segítségével gyorsan és egyszerűen, még a kezelés megkezdése előtt megjeleníthető a tervezett beavatkozás hatása. Mivel a mosolyt alkotó egyes elemek (fogalak, fogív, fogállás) az egész arcra, illetve az egyes anatómiai képletekre nézve felerősítő hatással bírnak, ezért nagy jelentősége van, a különböző fogászati beavatkozások alkalmával a mosoly ilyen jellegű tudatos felépítésének. Az arc a tervezés során lágyítható, fiatalabbá, esetleg karaktersebbé tehető. A több mint 60.000 mosoly kombináció a páciensről készült portréfotóba illeszthető, így az egyes fogalakok, a fogak éli karaktere, a fogak íve, sőt a fogak egymáshoz való viszonya is vizsgálható.

A szoftver demonstrációs tára segíti az egyes anomáliák, fogászati problémák megértését.

Új látásmód - Smylist Smile design

A fogászati beavatkozások és fogtechnikai munkák készítésekor szem előtt tartandó funkcionális és esztétikai irányelvek mellett egyedülálló arckarakterelmezés (Smylist elméletek) adja a biztos alapot, hogy a mosolytervezés individualizált, az elkészülő munka harmonikus hatású legyen.

 A Smylist számítógépes mosolytervezés menete

A tervezés esztétikai arcelemzéssel, arckarakter vizsgálattal kezdődik, mely elengedhetetlen lépés a fogak alakjának, elhelyezkedésének, a mosoly karakterének, egyes alkotó elemeinek pontos meghatározásához. A páciensről készült portré fotóban a Smylist Professional szoftver segítségével percek alatt elkészül a harmónikus mosoly, mely alapul szolgál a terápia tudatos felállításához, a beavatkozások meghatározásához.

A megvalósítás legmodernebb technikái

A kontúrozási technika

 


A fogazat sok esetben pár órás beavatkozás alatt fiatalítható, harmonizálható az ún. recontouring technikával. Ebben az esetben a túlkontúrált fogrészek a fog sérülése nélkül lepolírozhatók, a lekopott, letöredezett részek pedig speciális anyaggal építhetők fel.

Vékony (tenuiai) héjak, hagyományos kerámia héjak

A kisebb-nagyobb eltéréseket a fog külső felszínét vékonyan beborító lapocskákkal lehet korrigálni. A legmodernebb vékony héjakhoz a fogat csak kontúrozni kell, csiszolni nem.

A hagyományos fémalapú és a modernebb fémmentes koronák, hidak cseréjekor illetve készítésekor is alkotható harmonikus, egyedileg tervezett fogmű.

Teljes kivehető fogműnél illetve kombinált fogsornál, valamint implantáció utáni rehabilitációkor minden esetben hasznos a tervezett összhang megvalósítása.

Kombinált technika

Front területet érintő beavatkozások esetén is érdemes megfontolni a hátsó fogak finom korrekcióját, kontúrozását.


Fogszabályozás

Egyes esetekben szükség lehet a torlódott, helytelen pozíciójú fogak, szűk fogív fogszabályzó készülékkel történő korrekciójára.


Ínyesztétikai beavatkozások

A harmonikus mosolyhoz hozzátartozik az íny harmonikus megjelenése, így az íny lefutását is ajánlott korrigálni.

A teljes mosoly

A Smylist mosolytervezés mindig a teljes mosolyt, a teljes fogazatot kívánja harmonizálni a teljesség igényével, a lehető legkisebb beavatkozások árán.Törekszik az eredeti mosoly harmonikus helyreállítására illetve harmonizációjára a személyiség és az arckarakter figyelembe vételével.

Smile design Nyíregyháza

A mosolytervezés Nyíregyházán is elérhető, kérjen konzultációs időpontot! Elérhetőségeinket megnézheti ITT.