Felnőtt fogszabályozás

A felnőttkori fogszabályozás egyre népszerűbb, ma már nem ciki felnőttként fogszabályozót hordani, sőt, azokat az embereket, akik ezt a kezelést felnőtt fejjel is vállalják inkább megbecsülés övezi. 

Hogy miért alakult ez így? Arra mi nem tudjuk a pontos választ. Talán a hollywoodi fimekben és sztárokban keresendő, talán abban, hogy manapság nagy gondot fordítunk a megjelenésünkre, vagy, hogy az emberek belátták, egy szép fogsor nem csak esztétikus, de számos egészségügyi hatása is van.

A felnőtt fogszabályzás folyamatosan fejlődik, a fogszabályozó szakma leginkább innovatív része ez. A felnőttkori fogszabályozás kicsit bonyolultabb, mint egy gyermekkori, hiszen itt már a páciensek egy része fog vagy fogágy betegségekkel terhelt. Ez persze nem jelenti azt, hogy lehetetlen, mindössze nagyobb precizitást igényel a szakorvostól.

Ápolt fogak -ápolt külső

A felnőtt fogszabályzás egyre inkább népszerűbbé válik. Ennek egyik oka, hogy a mai társadalom egyre nagyobb hangsúlyt fektet a megjelenésre, a wellness kultúra is az ápolt külső iránti igényességet erősíti. A fogak szerepe a külső megjelenésben pedig elvitathatatlan.

Gondoljunk csak bele, hogy milyen érzéseket vált ki bennünk, ha egy egyébként jó megjelenésű partenerrel beszélgetve sárga, csálé, esetleg lyukas fogakat látunk a szájába. A legtöbbünk számára ez az ambivalencia annyira megdöbbentő, hogy elkezdjük csak a száját figyelni, majd amikor észbe kapunk és rádöbbenünk, hogy csak a száját figyeljük a beszélgetőpartnernek, akkor tudatosan próbáljuk csak a száját nem figyelni. Ez mindig kínos szituációkhoz vezet, főként, hogy a beszélgetőpartner is észreveszi ezt. Akkor már ő is feszélyezve érzi magát és próbálja takargatni a száját. Talán ez a legnagyobb indoka a felnőttkori fogszabályozásnak. 

Ugyanakkor a fogszabályozó készülékek egyre komfortosabb volta, de leginkább a láthatatlan készülékek megjelenése hozott kedvet a felnőttek számára is.

Sokféle eljárás, sokféle készülék felnőtteknek

Nem könnyű manapság páciensként eligazodni a fogszabályozás témakörében. Nagyon sok eljárást hirdetnek, sok készülék van a piacon, sokan szeretnék azt elhitetni a páciensekkel, hogy minden a készüléken múlik. Csak kiválasztja az ember az adott készüléket, felteszik is minden megy mint a karikacsapás. Ez egy nagy tévedés. A legjobb készülékkel is lehet jól, vagy hibásan kezelni.

Meg kell találni a páciens életviteléhez, igényeihez és lehetőségeihez legjobban illeszkedő készüléket.
 

Felnőttkori fogszabályozás célja

A készülék kiválasztása előtt el kell dönteni egy sokkal fontosabb kérdést. A sikeres fogszabályozó kezelés első lépése ugyanis, hogy kiderüljön mi is a fogszabályozó kezelés célja. A fogszabályozó szakma nem egységes, az adott kezelésre több megoldás is lehetséges.

A legújabb felosztások szerint három fajta felnőttkori fogszabályozó kezelés létezik a céloktól függően:


  • Kozmetikai kezelések
  • Helyreállító kezelések
  • Funkcionális kezelések

Lágy erejű fogszabályozás

A lágy erejű fogszabályozás biztosítja számunkra a lehetőséget ahhoz, hogy minden eltérést ugyanolyan elvek szerint, ahogy gyermekkorban, kompromisszumok nélkül kezelhessünk, ráadásul mindezt a hagyományos készülékeknél rövidebb kezelési idővel. Sőt, a finom erők miatt a már fogágy-betegséggel kezelt páciensek fogszabályozása is lehetséges, természetesen ilyen esetben a fogágy kezelésnek a fogszabályozás előtt meg kell történnie, valamint a fogszabályozás során folyamatos fogágy kontrollra és tökéletes szájhigiéniára van szükség.

A fix fogszabályozó készülékek a technológiai fejlődéssel egyre komfortosabbak, a láthatatlan technológiák pedig biztosítják, hogy a kezelés a külső szemlélő számára észrevétlen marad.

 

A felnőtt fogszabályozás Nyíregyháza körzetében is elérhető évek óta. Mindig odafigyelve a legújabb technikákra, szakmai konferenciákon és tanfolyamokon részt véve igyekszünk a pácienseinknek a legjobbat adni.

A felnőtt fogszabályzás Nyíregyháza köznyékén a következő árakon érhető el.

Megnézem az árakat.