Menü

Kategóriák

Fogszabályozás blog

Azért, hogy minden felmerülő kérdésre tudjunk válaszolni, úgy gondoltuk, hogy egy-egy cikkben fejtjük ki őket. 

A cikkeket folyamatosan írjuk, így, ha valamire nem talál azonnal választ, nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink valamelyikén.

Az összes blogbejegyzés látható

Aktiválások elmaradása

Sokan kérdezik, hogy mi történik, ha elmaradnak az aktiválások vagy hosszabb időközök telnek el, mint azokat előre megbeszéltük a konzultáción.


Fogszabályozás láthatatlan készülékekkel

A mai modern fogszabályozáshoz természetesen hozzátartozik a láthatatlan fogszabályzás is. Ezek átlátszó fogsínek, melyek gyűjtőneve Clear Aligner.


Fogszabályozás rögzített készülékekkel

A mai legmodernebb fogszabályozási technika Dr. Thomas Pitts nevéhez fűződik, aki a DAMON technika fejlesztője és megalkotója. A DAMON technika továbbfejlesztett változata a „Pitts”-féle fogszabályozás, amely életkortól függetlenül elvégezhető, nincs szükség foghúzásra, a fogívtágításhoz nincs szükség a szájpadláson keresztül futó tágító ívre.


Szájápolás, készülékek ápolása

A fogszabályozás sarokpontja A szájápolás a fogszabályozás egyik sarokpontja. Ennek az ápolásnak része természetesen a fogak és a fogszabályoó tisztítása, de ugyanúgy azok az óvintézkedések, amivel megelõzhetjük a száj-képleletek és a fogszabályozó készülék károsodását. Ez a kérdéskör különösen fontos. Egyrészt, a száj állapota nagyon könnyen befolyásolhatja a kezelést, fõleg rossz...


Fogszabályozási kisszótár

Fogszabályozási fogalmak, kifejezések Olyan sokféle kezelés és eszköz létezik már a fogszabályozás területén. Nézzük meg azokat a fogalmakat, kifejezéseket, amelyekkel leggyekrabban találkozhatunk.


A sikeres gyermekkori fogszabályozás titka

    • gyermekkori fogszabalyozas 3
A gyermekkori fogszabályozásnál nagyon fontos, hogy a lehető legkomfortosabb, és egyidejűleg természetesen hatékony is legyen. A jól megválasztott, modern technológia, és a gyermek teherviselő képességét figyelembe vevő kezelési terv alapvető fontosságú.


Miért egyre népszerűbb a fogszabályozás a felnőttek között?

    • felnottkori fogszabalyozas 2
Az utóbbi évek egyik nagy szakmai változása, hogy jelentősen nőtt a felnőttkori fogszabályozó kezelések száma. Ennek oka elsősorban az, hogy a fogszabályozó szakma több olyan új lehetőséget kínál, ami korábban elérhetetlen volt, - például a szinte teljesen láthatatlan fogszabályozó megoldások, vagy a gyorsított kezelések- másrészt azért, mert az emberek igényesebbé...