Az összes blogbejegyzés látható

Szájápolás, készülékek ápolása

A fogszabályozás sarokpontja

A szájápolás a fogszabályozás egyik sarokpontja. Ennek az ápolásnak része természetesen a fogak és a fogszabályozó tisztán tartása, de ugyanúgy azok az óvintézkedések, amivel megelõzhetjük a száj-képleletek és a fogszabályozó készülék károsodását. Ez a kérdéskör különösen fontos. Egyrészt, a száj állapota nagyon könnyen befolyásolhatja a kezelést, fõleg rossz irányba. A gyulladt fogíny megduzzad, elfedheti a készüléket, nehezebbé téve a kezelést, de ezen felül, a gyulladt ínyben és fogágyban történõ fogmozgatás kifejezetten káros lehet. Másrészt a rendszeresen kimozduló ív, letört fogszabályozó, a rendszeresen elhagyott kivehetõ elem, a kezelést hosszabbító tényezõk. Mondhatni, a szájápolás a páciens együtt mûködésének egyik legjobb indikátora.


Tisztítás

Nyílván fogmosási szempontból egy fogszabályozós száj más környezet. Van viszont egy fontos szabály. FOGSZABÁLYOZNI CSAK OLYAN PÁCIENSNÉL LEHET, AKI A SZÁJÁT KÉSZÜLÉK NÉLKÜL MAKULÁTLANUL TISZTÁN TUDJA TARTANI. Ez az alap, hiszen a többlet-feladatokra csak így lehet képes. A következõ szabály. ANNÁL A PÁCIENSNÉL, AKI FOLYAMATOSAN NEM TISZTÍTJA KELLÕKÉPPEN A FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉKÉT, VAGY NEM VISELI A KOOPERÁCIÓS ELEMEKET, MEG KELL SZAKÍTANI A KEZELÉST.

 

Nos a fogmosás a fogszabályozás alatt sem ördöngösség. Nézzük a lépéseket.

 

1. Az alap, az alapos fogmosási szokás, ami eddig is garantálta az ápolt szájat. Elektromos, vagy manuális fogkefe, fogselyem, esetleg szájzuhany.

2. Használjuk a kiegészítõ szájápoló termékeket. Fogszabályozós fogkefék, fogköz-tisztító fogkefe, superfloss fogselyem, speciális szájzuhany.


Továbbra is a fogmosásánál a két legfontosabb régió, amire különös figyelmet kell fordítani, a fog és az íny találkozása és a fogközök. A fogszabályozó készülék eléggé közel kerülhet az ínyhez. Ez különösen a kisõrlõ fogaknál, illetve a nagyõrlõ fogaknál szokott elõfordulni. Ezeken a területeken nagyon oda kell figyelni a tisztításra. A fogszabályozó készülékek mellett is lehet fogselymet használni, tehát, mind a fogköz-tisztító fogkefe, mind a fogselyem lehetõséget ad a fogközök tisztántartására.

A fogkefét gyakrabban kell cserélni a gyorsabb elhasználódás miatt.

Mindezek mellet természetesen szükséges a rendszeres szájhigiéniai kontroll. Azaz, a fogszabályozás alatt is kell rendszeresen professzionális tisztítás, amit vagy a fogszabályozó rendelõben, vagy a családi fogorvosi rendelõben, vagy az orvos által, vagy a higiénikus nõvér által szoktak elvégezni. Ezt a száj állapotától függõen 3-6 havonta kell megtenni. Ettõl különbözhetnek azok az esetek, ahol már a kezelés elején nagyon károsodott a fogágy és folyamatos elõvigyázatosság kell.

 

Egyéb módok a fogszabályozó készülék ápolására

 

1. Étkezés

Elég fontos, hogy mit és hogyan fogyasztunk a fogszabályozás alatt. Elõször is óvnunk kell a fogszabályozó készüléket. Másodszor óvnunk kell a fogainkat. Harmadszor óvnunk kell jó hírünket, ha társaságban étkezünk.

Óvakodjon olyan étkeket fogyasztani, amelyek letörhetik a fogszabályozó készülékek darabjait. Ilyenek a kemény édességek, csontok, péksütemény,- pizzadarabok, de akár a jégdarabok rágcsálása, nem kinyílt popcorn mag, nyers kemény zöldségek, gyümölcsök. Óvakodjon azoktól az élelmiszerektõl, amik beragadhatnak a készülék alá, illetve a fogak közé, különösen, ha édességrõl van szó.

Lehetõség szerint kerülje az édességeket. Beragadhatnak a fogszabályozó mellé és miután nehezebb a tisztítás, nagyobb a fogszuvasodás kockázata.

A rágógumi egy külön téma. Vannak, akik egyáltalán nem javasolják a rágózást a kezelés alatt. Mi ezt úgy módosítjuk, hogy a kezelés elején, amíg a kezdõ, nagyon rugalmas formálható ívek dolgoznak lehetõség szerint, kerülje a rágógumit. A kezelés késõbbi szakaszában mi nem találunk a rágózásban kivetnivalót. Abban a bizonyos kezdeti idõszakban viszont egyébként is kell vigyázni az elasztikus ív elhajlására, kimozdulására, így óvakodni kell minden olyan tevékenységtõl, ami az ívet formálhatja, kimozdíthatja, pl. kemény élelmiszer fogyasztása azon a tájékon, illetve egyéb szokások, ld. Késõbb.

Amennyiben étkezik, gyõzõdjön meg arról, hogy a látható részeken nem ragadt-e be valami a fogszabályozó alá. Társaságban való étkezéskor értelemszerûen érdemes kerülni azokat az élelmiszereket, amelyek darabja könnyen beragadhatnak. Ilyenek a különbözõ tésztafélék, saláták és hasonló ételek. Hordjon magánál fogpiszkálót, zsebben hordható fogköz-tisztító fogkefét.

Nem szabad megfeledkezni a kivehetõ eszközök, fogszabályozók tisztításáról sem. Ezeket a készülék-elemeket is érdemes fogkefével, fogkrémmel átmosni naponta egyszer legalább. Amennyiben fogkõlerakódás figyelhetõ meg a készüléken, ajánlott tisztító tabletta használata.

Az Invisalign készülékekhez az AlignTech speciális tisztító szettet kínál.


2. Sport, zene

A különbözõ sporttevékenységek különbözõ feladat elé állítják az orvost, pácienst egyaránt.

Gyakori kérdés, hogy a küzdõsportokban, vagy ahol erõbehatás érheti a szájat (még kézilabda, kosárlabda, vizilabda.) mennyire sértheti fel a készülék a szájat, illetve hogyan lehet védekezni ez ellen. Nos egyrészt valóban, a külsõ fogszabályozó készüléknek nekinyomódó ajak elég fájdalmas lehet, másrészt az ütés lemozdíthatja a készüléket. Ilyen sport esetén esetleg a nyelv felöli fogszabályozó kedvezõbb lehet, feltéve, hogy az állkapocs felütése elkerülhetõ. Ugyanis, amikor a kezelés elején a nyelv felöli fogszabályozóra ráharapnak az alsó metszõfogak egy ilyen, az állkapocsra alulról felfele irányuló ütés az alsó metszõfogakat neki ütheti a készüléknek. Vannak természetesen védõ-sportsínek, amiket a fogszabályozó orvos készíttet el lenyomat alapján.

Másrészt vannak olyan sportok is ahol az elmélyült pozíció felvételében zavarhat mondjuk egy külsõ rögzített készülék. Ilyen például a sportlövészet, ahol bizonyos testhelyzetben a puska nekiszorulhat a fogszabályozó készüléknek.

Hasonló problémákkal szembesülhetnek, bizonyos zenészek. Egyes hangszereken, például a fúvós hangszereken való játék nehezített lehet egyes fogszabályozó készülékekkel.


3. Rossz szokások: ceruzarágás körömrágás

Komoly kezelést hátráltató tényezõ lehet egy-egy rossz szokás. A páciens által legkevésbé befolyásolható szokás, ami viszont talán a legkellemetlenebb minden szempontból a fogszorítás, fogcsikorgatás.

A fogszabályozó orvos feladata, hogy a kezelés elején felmérje, hogy mûködnek-e ilyen jellegû "parafunkciók"a páciensnél, azaz van-e ilyen utalás a páciens elõtörténetében, vagy van-e erre utaló jel a szájban, illetve a rágószervben. Az olyan páciens, aki éjszaka szorítja, vagy csikorgatja a fogait, megkülönböztetett figyelmet érdemel, azaz más ilyenkor a kezelési protokoll (ld. Állkapocs-ízületi problémák). Ebben az esetben, valamilyen eszközzel általában megakadályozzák a fogak teljes összeérintkezését a kezelés alatt (harapásemelés), azaz ezt nevezhetjük a készülék és a száj védelmének is.

Hasonlóan befolyásolhatja a készülék és a fogazat alakulását, állapotát más rossz szokás is. Ilyenek a körömrágás, ceruzarágás, nyelvlökés, ujjszopás és más rossz szokások. Ezek már inkább akaratlagos és könnyebben befolyásolható tevékenységek. Szükséges a fogak és a fogszabályozó készülék védelmében ezekrõl leszokni, -lehetõség szerint.


4. Kiegészítõ termékek: viasz, szájvíz

A fogszabályozó készülék és a száj védelmében, ápolására különbözõ kiegészítõ termékek állnak rendelkezésre:


 • Az egyik legismertebb kiegészítõ és az egyik leghasznosabb társ, a fogszabályozó viasz

 • A különbözõ nyálkahártya irritációkra, rendelkezésre állnak szájvizek, öblítõk, ecsetelõk.

 • A fogmosáshoz használatos kiegészítõket már korábban taglaltuk

 • Különbözõ tabletták kaphatók a kivehetõ fogszabályozó készülékek tisztántartására.

 • Lehet jópofa szetteket kapni az ápolásra, akár egyszer használatos tükörrel, csipesszel kiegészítve.

 • Természetesen fontos a kivehetõ elemek, eszközök megfelelõ tárolása, amihez jópofa dobozok használatosak.


Fogszabályozási kisszótár

Fogszabályozási fogalmak, kifejezések

Arcmaszk

Olyan kiegészítő, kivehető fogszabályozó elem, ami a fogak, állcsontok mozgását, növekedését irányítani igyekszik. Lényege, egy, a homlokon és az állon megtámaszkodó vázas készülék, amihez lehet illeszteni azokat a gumikat, amik a fogakra ráakasztva a fogakat, állcsontokat mozgatják. Főleg éjszakai viseletet írnak elő.


Brekett (bracket, brace)

A rögzített fogszabályozó egyik alapeleme. Ez az a zár, amit felragasztanak a fog külső, vagy belső felszínére. Ez a zár tartalmazza azt a fogra jellemző információt, ami akkor fog megmutatkozni, amikor a fogszabályozó ív behelyezésre kerül a zárba. A zár készülhet több anyagból (fém, aranyozott fém, műanyag, porcelán) és készülhet több formában. Részei. Bázis, amivel a fogra rögzül. Szárnyak, ami mögé akasztják be a ligatúrákat, azaz kikötőelemeket. A brekettek közepén van egy barázda, vályú, amibe illeszkednek be a fogszabályozó ívek. Az, hogy a az adott páciens milyen brekettet kap függ az esettől, az orvos kezelési megfontolásaitól, szokásaitól


Gumilánc (power chain)

A fogmozgatás egyik eleme. Különböző színekben készülnek ezek a láncok, a lukak közötti távolság és a gumi erőssége befolyásolja a lánc erősségét.


Gyűrű

Régen minden fogra gyűrűk kerültek és azokon voltak a zárak. A mai fogszabályozásban többnyire a hátsó, őrlőfogakra kerülnek gyűrűk. Ezek olyan fém készülékek, amik a fog kerületét körbefogva, a fog méretének megfelelően kerülnek kiválasztásra. Lehet rájuk zárakat szerelni kívül is és belül is.


Headgear, Zablaív

Egy olyan kiegészítő fogszabályozó elem, amit mind a kivehető, mind a rögzített készülékhez lehet csatlakoztatni. Szerepe a kezelés alatt, vagy egyes fogak mozgatása, helybenntartása, vagy a növekedés befolyásolása. Ennek szájon kívüli részére különböző irányú húzást lehet kifejteni.


Horgonylat

Ezt a kifejezést a különböző fogmozgásoknál használják. Lényege, hogy a különböző rések zárásakor azon fogakat, fogcsoportokat, amik mozgását kontrollálni, korlátozni akarják, nevezik horgonylati fogaknak. Tehát a többi fogat ezekhez a horgonylati fogakhoz mozgatják. Különböző módon lehet erősíteni a horgonylatot. Ilyenek lehetnek bizonyos fogazaton belüli összekötések, kiegészítő kivehető elemek, pl. headgear, arcmaszk, vagy implantátumok. Ilyen céllal lehet különböző gumihúzásokat alkalmazni az alsó és a felső fogak között


Horog

A fogszabályozó készülék olyan segédeleme, amihez akár gumit, akár valamilyen más aktív eszközt lehet csatlakoztatni. Felhelyeznek ilyeneket mozgatandó fogakra, de akár az ívre is, vagy kivehető fogszabályozó készülékhez.


Implantátumok, minicsavarok, minilemezek

Amint a horgonylat ismertetése során láttuk, nagyon fontos a horgonylati fogak helyben tartása, terhelésük kímélése. Ennek céljából igyekszik a fogszabályozás olyan elemeket is használni, amik nem függnek a páciens együttműködésétől. Ilyenek lehetnek kis csavarok amit a fogak mellé a csontba helyeznek a kezelés idejére. Hasonló céllal használatosak pici lemezek, amiket a csontra ültetnek, és amikből elindíthatóak olyan erők, amik a fogakat mozgatják


Intermaxilláris gumihúzások

Olyan, a ligatúra gumiknál nagyobb átmérőjű gumikarikák, amiket bizonyos felső és bizonyos alsó fogak, közé illeszt a páciens. Azaz, ez egy kooperációs elem, nagyon függ a páciens együttműködésétől. Naponta új gumit kell használni és 7-10 órát, illetve akár többet viselni. Célja a fogak, fogcsoportok irányított mozgatása.


Ív, fogszabályozó ív

A rögzített fogszabályozó készülék eleme. A közismertebb fogszabályozó ív az, amelyik a rögzített zárakba kerül behelyezésre. Anyaguk lehet különböző összetételű fém, esetleg műanyag. A leggyakrabban használatos fém az acél, de vannak nikkel, titán ívek is. Ezek a különböző keménységű ívek többnyire szürke színűek, de lehetnek aranyozva, esetleg színes teflonnal borítva. Átmérőjük különbözhet kerek, négyzet, téglalap, csak úgy, mint az erősségük. Feladatuk a fogsor kiegyenlítése, illetve a fogak a fogszabályozó ezek mentén mozdítja el a fogakat. Van olyan ív is, ami arra szolgál, hogy a szájpadlás ívén a kétoldali őrlő fogakat köti össze. Van ennek egy alsó megfelelője is.


Kéz-csukló röntgen

A kezelés tervezésekor használatos röntgenfelvétel. Ez a röntgen alkalmat ad arra, hogy a növekedés megfelelõ szakaszát megítélhesse az orvos. Ez a kérdés a kezelés idejének meghatározásában jelentõs, a növekedési korban végzett kezeléseknél.


Ligatúra

Azt az elemet hívjuk ligatúrának, ami a fogszabályozó ívet tartják benn a zárakban. Anyaga lehet fém, teflonnal borított fém, vagy gumi. Ezek a gumik lehetnek színtelenek, de különbözõ vidám színekben pompázhatnak.


Lingual

Nyelv felöli. Pl. lingual fogszabályozás a nyelv felöli fogszabályozás másik neve. Használatosak a fogszabályozás alatt un. lingual ívek, kiegészítõ eszközként.


Lip Bumper

Olyan kivehetõ elem, amit rögzített készülékhez, többnyire gyûrûhöz csatlakoztatnak. Szerepe bizonyos fogak helyben tartása, esetleg hátramozdítása.


Pozícionáló (positioner)

Egy olyan kivehetõ fogszabályozó készülék, amit kis fogelmozdításokra használnak. Ebbe a készülékbe az alsó és a felsõ fogak beleharapnak, és a gumi megvezeti a fogakat, a kíván fog-pozícióba.


Retenció, helyfenntartás Retainer, helyfenntartó készülék

Az aktív fogszabályozó kezelés utáni kezelési szakasz, amikor a fogak végleges rögzülését biztosítani kell, amíg a csont teljesen átépül. Ennek idejét a fogszabályozó orvos határozza meg. Több módon lehet a fogakat helyben tartani. A két klasszikus módja a kivehetõ és a rögzített (fix) helyfenntartók. A kivehetõ helyfenntartó több formában készülhet, lehet akár kisebb, finomabb fogmozgatásra alkalmas. Ezt kiegészítheti a rögzített helyfenntartó Ez egy, a fogak nyelv felöli oldalán (láthatatlan módon) rögzített vékony drót, vagy mûanyag. Célja a visszamozdulásra leginkább hajlamos fogak helybenntartása. A leggyakrabban az alsó metszõfogakat (szemfogtól, szemfogig, tehát hat fogat) rögzítik így egymáshoz, de más kiosztásban is használhatóak. Akár több évig is benntartható egy ilyen készülék, ami a páciens részérõl nagyon könnyen tolerálható.


Rugók (tolórugó, húzórugó)

Valamilyen fémbõl készült különbözõ hosszúságú és erõsségû rugók, amiket a fogak, fogcsoportok mozgatására használnak. Bár esztétikailag a gumik elõnyösebbek, a rugók nagyon egyenletes és kontrollált erõ-leadást biztosítanak, tehát a kezelés szempontjából elõnyösebbek.


Szeparálók

Olyan segédelemek, amelyeket arra használnak, hogy egyes fogakat idõlegesen kissé eltávolítsanak egymástól. Legjellemzõbb felhasználása, amikor a fogszabályozó gyûrûk beragasztása elõtt a hátsó fogakat szeparálják el így egymástól. Használatosak gumik és bizonyos fémek erre a célra. Alkalmas a szeparálás más célra is.


Tágító készülékek

Néha a helyteremtéshez szükséges a fogív, vagy a fogak csontozati alapjának tágítása. Nagyon sok, akár kivehetõ, akár rögzített készülék használatos erre a célra. Ez lehet önálló kezelési szakasz, vagy más kezelési szakasz mellett alkalmazott kiegészítés. Ennek a tágításnak egy speciális formája az un. "gyorstágítás". Ez egy olyan tágítás, ami során nem a fogakat kívánják tágítani, hanem a fogakat tartó csontozati bázist. Lényege, hogy a tágító készülék stabilan rögzül több fogon és az erõ a fogak gyökerén keresztül átvezetõdik a csontra és így a csontokat kezdi egymástól eltávolítani. Legjellemzõbb a felsõ állcsonton való használata, de ritkán használják az alsó állcsonton is. Bizonyos esetekben szükséges sebészileg támogatni ezt a kezelést, de ezt az eset határozza meg.


Teleröntgen, profil röntgen-felvétel

A fogszabályozási tervkészítés egyik alapvetõ eleme. A terv készítésekor, de ugyanúgy a kezelés végén szokták ezt a röntgen-felvételt kiértékelni. Lényege, hogy ez a profil röntgen alkalmat ad arra, hogy a profil mély, csontozati-fogazati karakterét vizsgálni lehessen.


Tubus

A nagyõrlõ fogakra helyezhetõ fogszabályozó elem. Lényeg, hogy a fogszabályozó ív egy alagút-szerû tubusba csúszik be. Ezeket a tubusokat vagy a gyûrûkre forrasztják fel, vagy direkt módon a fogra ragasztják. Vannak olyan, un. "konvertálható" tubusok, amelyek az alagút-szerû formából zárrá alakítható. A nagyõrlõ fogakon levõ alap-tubusok mellett sokszor használnak kiegészítõ tubusokat is. Ezek lehetnek ugyanolyan átmérõjûek, mint az alap-tubus és segéd-ívek behelyezésére alkalmasak, de van szélesebb tubus is, amelyhez pl.. a headgear-t lehet csatlakoztatni.


A sikeres gyermekkori fogszabályozás titka

A gyermekkori fogszabályozásnál nagyon fontos, hogy a lehető legkomfortosabb, és egyidejűleg természetesen hatékony is legyen. A jól megválasztott, modern technológia, és a gyermek teherviselő képességét figyelembe vevő kezelési terv alapvető fontosságú.

Mik azok az okok, amiért a hagyományos gyermekkori fogszabályozó kezelés kudarcot vallhat, vagy egyáltalán nem vonzó?


 • Fogat húznak, noha nem lenne rá szükség
 • Fájdalmasak a készülék aktiválások, mert erőszakosan nagy erőkkel dolgozik a fogszabályozó eszköz
 • Olyan nagy és kényelmetlen készülékeket alkalmaz, mellyel gyermeke nem tud beszélni, sőt nyelni is alig képes
 • Állandó harcot hoz Ön és gyermeke között, mert a gyermeke nem akarja a kezelést.

Meggyőződésünk, hogy egy ilyen kezelés sikere nagyon összetett, ezért a siker érdekében igyekszünk mindent megtenni. Célunk az, hogy a gyermek együttműködését megnyerjük, ezáltal sokkal jobb eredményeket tudunk elérni.

Senkire nem erőszakoljuk rá a kezelést, a 8-10 éves gyermeknek ugyanúgy elmagyarázzuk a kezelés legapróbb részleteit, mint a 12-14 évesnek csakúgy, mint felnőtt pácienseinkkel tesszük. Cél, hogy pácienseink elfogadják az ajánlott kezelést, megértve, hogy annak segítségével lesz mosolyuk olyan szép, mint már sok elégedett sorstársuknak.


 • A legmodernebb eszközöket alkalmazzuk, és ezért hatékony
 • Foghúzásmentes
 • Komfortos, melyet az Ön gyermeke könnyen elfogad
 • Fokozatosan fejleszti a fogíveket és alakítja a harapást
 • Fájdalmasan nagy erők nélkül dolgozik
 • A készülékek nagy része szinte teljesen láthatatlan
 • Egész nap viselhető


A fogszabályozás folyamatát megpróbáljuk olyan kellemessé tenni, amennyire csak lehet.A váróban játékok várják őket, a kezelés alatt pedig biztosítjuk kényelmüket és a kellemes légkört.

Kezelésünk olyan extra új elemeket is tartalmaz, amivel a gyermeke egészsége szempontjából kivételes lehetőségeket kínál. Együttműködünk például logopédussal, és több társszakma képviselőjével is, például tartás, és légzésjavítás szakembereivel, hogy a kezelés sikeres és tartósan eredményes legyen. Mindezeken túl további előnyöket is nyújtunk a pácienseinknek:


 • Az általános egészség szempontjából is előnyös változások, mint például a helyes légzés, testtartás
 • Gyermekbarát rendelői környezet

Jöjjön el, hogy megbeszéljük, mi a legjobb kezelés az Ön gyermekének! Kérjen időpontot munkatársunktól.

Az Elérhetőségek menüpont alatt megtalálja telefonszámainkat,címünket,  valamint az email-címünket is.


Miért egyre népszerűbb a fogszabályozás a felnőttek között?

Az utóbbi évek egyik nagy szakmai változása, hogy jelentősen nőtt a felnőttkori fogszabályozó kezelések száma.

Ennek oka elsősorban az, hogy a fogszabályozó szakma több olyan új lehetőséget kínál, ami korábban elérhetetlen volt, - például a szinte teljesen láthatatlan fogszabályozó megoldások, vagy a gyorsított kezelések- másrészt azért, mert az emberek igényesebbé váltak, és sokkal fontosabbá vált a vonzó megjelenés, a szép mosoly.

Önértékelésünk egyik nagyon fontos eleme, hogy mennyire szép a fogsorunk. A szép fogazat ugyanakkor szakmai karrierünket, vagy éppen magánéleti sikereinket is meghatározza. Ez mindenképpen növelte az igényt, egyre többen akarnak változtatni mosolyukon.

A mai felnőttek között sokan vannak, akik gyermekkorban átestek fogszabályozáson,de a szabályozás fájdalmas élmény volt, az eredmény elmaradt, vagy a fogaik újra összekuszálódtak. Az akkori kudarcélmény máig kíséri őket. A folyamatos technikai fejlődés számtalan új fejlesztést hozott, ezért a mai technikák összehasonlíthatatlanul jobbak régieknél. Az új technikák terjedésével, a kezelések egyértelműen sikeresebbé váltak, és a sok elégedett páciens már pozitív nézőpontból tekint a fogszabályozás kérdésére, ami a felnőttkori fogszabályozás megítélését is egyre elfogadottabbá teszi.

A fogszabályozó szakma fejlődése rengeteg új lehetőségeket hozott a felnőttkori fogszabályozásban.
Ilyenek például a következők:

 

 • A foghúzás nélküli kezelések
 • Diszkrét, vagy éppen láthatatlan készülékek
 • Az egész arcot megváltoztatni képes komplex, csapat-kezelések amelyben a fogszabályozás más szakterületekkel dolgozik együtt
 • Kozmetikai kezelések
 • Felgyorsított kezelések

 

Az elmúlt években számos olyan új eljárások jöttek Magyarországra amelyek gyökeresen átalakították a felnőttkori fogszabályozás lehetőségeit.

 

 • A láthatatlan fogszabályozásban: a Clear Aligner, MTM, Invisalign, STb Lightlingual, Stb Straight Wire, Hibrid Láthatatlan kezelések
 • A Foghúzás nélküli kezelésekben: A "lágy erőkkel működő fogszabályozás", Damon rendszer
 • Az arc teljes megváltoztatására képes kezelésekben: új műtéti eljárás (SendaiSurgery First)
 • Csapat-kezelésekben: TEAM együttműködésének protokollja
 • Funkcionális kezelések
 • Expressz fogszabályozás

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az Elérhetőségek menüpont alatt megtalálja telefonszámainkat, címünket, valamint az email címünket is.