Gyermek fogszabályozás

A gyerekek már egészen hamar megkapják a diagnózist, hogy esetleg fogszabályzásra lesz szükségük és menjenek el egy szakorvoshoz, hiszen már az iskolai kötelező fogászati szűréseken látják az esetleges problémákat, vagy a problémák lehetőségét a fogász kollégák. 

Van, amikor olyan kisebb deformitással jönnek hozzánk páciensek, amit még nem kell kezelni, azonban ezekben az esetekben is jobb a bizonyosság a szülőknek. (Inkább nézzük meg többször a fogak állapotát, mint, hogy később kezdjük a kezelést.)

Természeresen az sem okoz nagy problémát, ha nem kezelődik gyermekorban a deformitás, de mégis több lehetőségünk van hatékony kezeléseket végezni és szebb végeredményt elérni, ha már gyeremekkorben elkezdjük a fogszabályozást.

Kivehető vagy részleges fix fogszabályozó

A gyermekkorban elvégzett kezeléseket más néven korai kezelésnek hívjuk. Feladata az állcsontok, az arc és a fogak harmonikus növekedésének, valamint a fogváltás megfelelő lefolyásának biztosítása. Ezeket a kezeléseket vagy kivehető, vagy részleges fix fogszabályozó készülékekkel végezzük.

Korai kezelések

Kisgyermekkori kezeléseink célja a fogak, állcsontok és az arc harmonikus növekedésének támogatása, a helyes növekedést gátló tényezők, rossz szokások kiküszöbölése. Ennek érdekében kivehető és részleges, speciális rögzített készülékeket használunk, valamint esetenként logopédiai kezelést javasolunk. Ezeket a kezeléseket korai (nagyon korai) kezeléseknek hívják.

Ezek a beavatkozások a fejlődést kívánják helyes ütemre hangolni, amely beavatkozást később valószínűleg követ majd más kezelési szakasz is. Általában rövid kezelési szakaszokra van szükség ebben a korban.

Gyerek fogszabályozás Nyíregyháza

A gyerekkori kezelés célja ugyancsak a fogváltás és az állcsontok harmonikus növekedésének támogatása. Nagyon sokfajta készülék használatos ebben a korban, különböző kivehető és rögzített készülékekkel dolgozunk. Már gyermekkorban is van lehetőség esztétikus és láthatatlan fogszabályozó készülékek, vagy a legújabb technológiai, a lágy erőkkel dolgozó új fogszabályozási rendszer használatára.

Miután ez a kezelés a fejlődés intenzív időszakában történik, a kezelés során gyakran van szükség a kezelés menetének ellenőrzésére köztes diagnosztikai felvételek segítségével.

A kezelések áraival kapcsolatban ITT tájékozódhat.