A felnőtt fogszabályozás népszerűsödése

Ápolt külső

A fogszabályozás egyre inkább népszerűbbé válik a felnőttek körében is. Ennek egyik oka, hogy a mai társadalom egyre nagyobb hangsúlyt fektet a megjelenésre, a wellness kultúra is az ápolt külső iránti igényességet erősíti.

Ugyanakkor a fogszabályozó készülékek egyre komfortosabb volta, de leginkább a láthatatlan készülékek megjelenése hozott kedvet a felnőttek számára is.

Sokféle eljárás, sokféle készülék

Nem könnyű manapság páciensként eligazodni a fogszabályozás témakörében. Nagyon sok eljárást hirdetnek, sok készülék van a piacon, sokan szeretnék azt elhitetni a páciensekkel, hogy minden a készüléken múlik. Csak kiválasztja az ember az adott készüléket, felteszik is minden megy mint a karikacsapás. Ez egy nagy tévedés. A legjobb készülékkel is lehet jól, vagy hibásan kezelni.

Ráadásul az adott készüléket többféle kezelésre is fel lehet használni, az adott készülék semmit nem mond a kezelésről.
 

A kezelés célja

A készülék kiválasztása előtt el kell dönteni egy sokkal fontosabb kérdést. A sikeres fogszabályozó kezelés első lépése ugyanis, hogy kiderüljön mi is a kezelés célja. A fogszabályozó szakma nem egységes, az adott kezelésre több megoldás is lehetséges.
A legújabb felosztások szerint három fajta felnőttkori fogszabályozó kezelés létezik a céloktól függően:

  • Kozmetikai kezelések
  • Helyreállító kezelések
  • Funkcionális kezelések

Lágy erejű fogszabályozás

A lágy erejű fogszabályozás biztosítja számunkra a lehetőséget ahhoz, hogy minden eltérést ugyanolyan elvek szerint, ahogy gyermekkorban, kompromisszumok nélkül kezelhessünk, ráadásul mindezt a hagyományos készülékeknél rövidebb kezelési idővel. Sőt, a finom erők miatt a már fogágy-betegséggel kezelt páciensek fogszabályozása is lehetséges, természetesen ilyen esetben a fogágy kezelésnek a fogszabályozás előtt meg kell történnie, valamint a fogszabályozás során folyamatos fogágy kontrollra és tökéletes szájhigiéniára van szükség.

A fix fogszabályozó készülékek a technológiai fejlődéssel egyre komfortosabbak, a láthatatlan technológiák pedig biztosítják, hogy a kezelés a külső szemlélő számára észrevétlen marad.