Kivehető fogszabályozó

A kivehető készülékeknek is több típusát különböztethetjük meg. Nézzük ezeket sorrendben, melyik mire való és mikor használjuk őket:

Egyszerű kivehető fogszabályozó

Elsősorban gyermekkorban, vegyes fogazat idején (amikor vannak tejfogak és már maradó fogak is) használunk. Ez kiválón alkalmas a fogív tágítására gyermekkorban, és kisebb fogazati eltérések kezelésére általában a felső fogíven.

Funkciós fogszabályzó készülékek

Általában gyermek- és tinédzser korban használunk. Ezzel elsősorban az alsó állcsont helyzeti rendellenességei (nyitott harapás, mély harapás, bulldog harapás, nyuszi harapás) szüntethetőek meg. Ez lehet fogtechnikus által a gyermek fogainak lenyomata alapján készített fogszabályozó készülék, vagy előre gyártott, gyári készülék, ezek a trainerek, amik szilikongumiból vannak.

Átlátszó sínek

Azaz az úgynevezett Clear Alignerek. Ilyen az Invisalign vagy a Happy Smile típusú készülékek, melyek számítógép által tervezett kivehető sínrendszerek. 


Helybentartó kivehető átlátszó sín, retainer

A rögzített fogszabályozó készülék eltávolítása után az eredmény megtartása érdekében kell meghatározott ideig, az előírt módon viselni.

  • lathatatlan fogszabalyozas

Kivehető fogszabályozó árak

Mennyibe kerülnek ezek a készülékek? A leggyakoribb kérdés, amit a fogszabályozás iránt érdeklődők feltesznek. 

A linkre kettintva megtudhatják, hogy mi milyen kivehető készülékeket alkalmazunk és ezeknek a kezeléseket milyen áron végezzük.

Megnézem a kivehető fogszabályozó kezelések árait...