Kategóriák


Mutasd az összes cikket...

Fogszabályozás rögzített készülékekkel

Fogszabályozás ma állandó un. rögzített fogszabályozó készülékkel 

A mai legmodernebb fogszabályozási technika Dr. Thomas Pitts nevéhez fűződik, aki a DAMON technika fejlesztője és megalkotója.

A DAMON technika továbbfejlesztett változata a „Pitts”-féle fogszabályozás, amely életkortól függetlenül elvégezhető, nincs szükség foghúzásra, a fogívtágításhoz nincs szükség a szájpadláson keresztül futó tágító ívre. 

A brackettek ragasztása különböző arctípusoknak megfelelően történik. Éppen ezért a végeredmény nem egy „egyenmosoly”, nem csak egy kiegyenesített fogsor, hanem egy életminőséget pozitívan befolyásoló, gyönyörű, harmonikus arc, telt mosollyal.

5 éve tanulom ezt a technikát, azóta csak így gondolkozom és dolgozom. Az eredmények önmagukért beszélnek.

A Pitts fogszabályozó rendszer un. önligírozó bracketekkel dolgozik, ami azt jelenti, hogy minden egyes bracketnek saját csúszómechnizmusú zárszerkezete van, ez rögzíti a fogszabályozó ívet a fogakhoz, tehát már nincsenek gumikarikák

Ennek több oka is van, egyrészt a fogakat mozgató erő átvitele így sokkal pontosabb és gyorsabb, másrészt könnyebb tisztán tartani.

Minden típusú harapási eltérés korrigálására tökéletes megoldást nyújt. Réses- vagy torlódott fogazat, harapási eltérések (nyitott harapás, mély harapás, bulldog harapás vagy nyuszi harapás). Bármely életkorban alkalmazható, vegyesfogazati időszaktól felnőtt korig (amíg fogak vannak a szájban, azok egymáshoz képest elmozdíthatóak).

Ezzel a fajta kezeléssel gyakorlatilag nincs szükség foghúzásra!

A kezelési idő a készülék rendkívüli pontossága miatt a régebbi kezelésekhez képest lényegesen lerövidült. Általában másfél év alatt az aktív kezelés befejeződik. Ez nem elhanyagolható!

A kezeléssel kapcsolatosan fontos még tudni, hogy nincs szükség 3-4 hetente kontrollra. Elegendő 6-8 hetente megjelenni a rendelőben.